Albinsprosser

Albinsprosser

Tidsepoke ca. 1740, 1890 og 1920

Vi tar sterk avstand fra å skifte originale sprossevinduer til det moderne vippevinduet i gamle hus, fordi vi mener at det ikke hører hjemme der. Nettopp ruteinndelingen av vinduet er en viktig del av husets pryd. En nødløsning er å dele vindusflaten opp ved å sette på løse sprosser - ute eller inne.

 

Den fine skiftningen av refleks i glassflatene som "ekte" småruter har, forsvinner og sprosseverket kaster dessuten avslørende skygger. Vi kan også se hus der det er satt inn vippevinduer med post og krysspost, sprosser og det hele på en enkelt ramme. Det ser underlig ut når et vindu som tradisjonelt åpnes til to sider, plutselig vipper opp, og midtposten følger med, under lufting. Et slikt vindu blir også svært tungt og gir for stor belastning på hengslene. Vindustyper som opprinnelig var side- hengslet, bør fortsatt være det.

Vippevinduet er nok blitt populært blant annet fordi det er så enkelt å vaske. Det er et faktum som ikke skal bestrides. Men det er synd om kravet til lettvint vask skal ha så alvorlige konsekvenser for vår bygningskultur som tilfellet faktisk er. Har vi et vakkert, harmonisk hus, så får vi heller overveie om ikke dette merarbeidet som vindus- vasken representerer, er strevet verdt. Hvor det er direkte vanskelig å vaske vinduer utvendig, kan det være aktuelt å sette inn 180° side turn eller innadslående vinduer, slik at vasken kan foregå uten å måtte henge på fasaden.

 

Snakk med oss om albinsprosser

dorer

Dører

Se vårt utvalg av fantastiske dører. At kundene velger oss skyldes mye kombinasjonen av vår lange erfaring, samt det samlede tekniske komtetanse- og servicenivå som holdes hos oss.

Se våre dører

 

selger

Kontakt selger

Du er hjertelig velkommen til å ringe oss med alle dine spørsmål angående våre produkter.

Du kan nå oss alle dager i 07:00 - 18:00 på telefonnummer: +47 97 97 95 95

Ta kontakt


Fyll ut skjemaet

P.S. Det er helt uforpliktende.

[vfb id=1]